Hvorfor lage diabetessmykker

by Diasign AS

Jeg fikk selv Diabetes 1 lada i en alder av 40 år.

Jeg har alltid vært en treningsjente som har vært ganske sunn og sporty, så sykdommen kom som en stor overraskelse. I senere tid kan jeg se at det var flere faktorer som antagelig trigget. Diabetes 1 er en ikke-reversibel kronisk sykdom, så mitt fokus nå er å leve best mulig med den. Det går også veldig fint.

Likevel tok det meg noen år å bli kjent med diabetesen, og det var da jeg også kom dit at DIAsign ble til. Etter å ha fått føling på en salsaklubb, uten noen veldig nære med meg, så jeg behovet for å bære et smykke min diagnose. Dette for å få raskere og riktigere hjelp om jeg skulle få føling i lignende situasjon i fremtiden. Det var ikke noen dramatikk rundt denne episoden, annet enn at det sikkert var mange som trodde jeg var ganske beruset. Det gikk heldigvis bra, men jeg har lært av det.

Det er dessverre mange med min diagnose som sliter mer enn meg med å ha et stabilt blodsukker, hvorpå sykdommen preger hverdagen mye. Flere bruker i dag pumpe, men jeg tror man lettere kan se et smykke, enn det som kan være skjult under klærne eller bak en skjermsperre på en mobil for fremmede som kommer til for å hjelpe. Et smykke med SOS eller diagnose kan gi større trygghet for de med diagnosen og for pårørende.

Jeg opplever også ofte at mange tror at når man får føling skal man ta en sprøyte, men det er jo motsatt! Det er da man trenger sukker/ raske karbohydrater.  Noen dør dessverre av illebefinnende med denne diagnosen. Ved å ringe hjelpetelefon og få riktige instrukser, kan alvorlige situasjoner unngås, og man kan også redde liv.


Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.